piątek, 22 sierpnia 2014

(ne pas) en faire un fromage?*

Na naukę nigdy nie jest za późno moi drodzy, zwłaszcza jeśli chodzi o jeden z francuskich specjałów (prawie że sacré), le fromage.

Voici Jak prawidłowo dzielić na kawałki różne typy francuskich serów.






Gruyère, Tomme de Savoie należy pokroić tak:



Kozi ser tak lub tak:





Brie w ten sposób:



Ser bleu:


I na koniec wszystkim znany Camembert!






source: http://www.huffingtonpost.com/2014/08/21/how-to-cut-cheese-hehe_n_5692850.html


C'est bon à savoir, hein! Dobrze wiedzieć, prawda?



*  en faire un fromage to kolejne wyrażenie, bardzo często używane na codzień.
 Faire toute une affaire, une histoire de quelque chose qui n'est pas très important.


Rzućcie okiem na :

http://www.tv5.org/TV5Site/publication/galerie-236-9-En_faire_un_fromage_grossir_demesurement_l_importance_d_un_fait.htm










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz